27 خرداد 1399 - 19:07

چهارمین جلسه محاکمه طبری| روایت توافق مجرمانه نیازآذری و علی صرافان برای واردات ۲ تن طلا

نیاز آذری برای اینکه کالا وارد کشور کند با یک متهم اقتصادی دیگر که در دبی طلا داشت، توافق مجرمانه‌ای را صورت می‌دهد و به او می‌گوید: تو طلاهایت را به من بده تا من آنها را به ایران منتقل کنم،‌ سپس این طلاها را در فرودگاه امام خمینی به تو تحویل می‌دهم.
کد خبر : 6559

در ادامه چهارمین جلسه رسیدگی به اتهام پرونده اکبر طبری و 21 متهم این پرونده،‌ قاضی بابایی از طبری پرسید: "آیا در طول ساخت به زمین‌ها مراجعه‌ای داشتید؟" که طبری گفت:  بله هفت هشت بار.

قاضی گفت: آیا خود را به‌عنوان اکبر طبری معرفی می‌کردید؟

متهم طبری پاسخ داد: خیر به نام حسینی می‌گفتم تا معلوم نباشد.

رئیس دادگاه گفت: علت این کار چه بود؟

متهم طبری بیان کرد: من پولی را 11 سال پیش به نیاز آذری داده بودم و خودش گفته بود که "سرایدار نداند که تو کیستی"، به همین دلیل من به‌عنوان ناظر می‌رفتم. این بهتر از هیچ‌چیز است می‌رفتم نظارت می‌کردم، نباید می‌رفتم؟

قاضی گفت: سرایدار در اظهارات خود گفته است "طبری را نمی‌شناسم، حسینی حقوق بنده را پرداخت می‌کرد". شما به‌عنوان مهندس ناظر می‌رفتید.

متهم طبری گفت: پول از دفتر نیاز آذری حواله می‌شد، بیخود کرده که چنین چیزی گفته.

قاضی بابایی در ادامه با اشاره به اظهارات فردی دیگر عنوان کرد: این فرد ادعا کرده است که از شما پول می‌گرفته است.

متهم طبری گفت: کاملاً کذب است من تا به حال او را ندیده‌ام، نیاز آذری می‌گفت "زمین را به اسم او کردم."

متهم طبری ادامه داد: نیاز آذری اعلام کرد می‌خواهد اسمی از او نباشد تا مشکلی پیش نیاید. نمی‌دانم بین آن‌ها چه بود. مصطفی به من گفت "او بیماری قلبی دارد و می‌میرد و کار دست من می‌دهد". من به نیاز آذری پول داده بودم.

قاضی بیان کرد: از پیمانکار پروژه به‌عنوان مطلع تحقیق شد. او گفته شخصی به‌نام حسینی حقوق او را می‌داده که با دیدن عکس شما گفته است "این فرد خود را به من حسینی معرفی می‌کرد". هزینه احداث بنا 3 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده که توسط نیاز آذری به حساب بانک ملت این فرد واریز شده، علت مخفی‌کاری چه بوده است؟

متهم طبری گفت: نمی‌خواستم مردم مرا بشناسند و از من کار بخواهند. پول من 11 سال دست مصطفی بود و ما به هم اعتماد داشتیم.

قاضی بیان کرد: شما از نیاز آذری طلب داشتید، چرا املاک از طرف نیاز آذر‌ی به شما منتقل نشد؟

متهم طبری گفت: من گفتم نشود. از زمان قبل از این قضیه همه این‌ها را یک میلیارد و 200 یا 850 میلیون خریده بود و همان زمان به نام فرد سوم که وکیلش بود کرد که در ادامه وکیل گفت که بیماری قلبی دارد.

متهم طبری افزود: من نمی‌خواستم کسی بداند که به نام من است، اشکالی دارد که به اسم همسرم باشد؟

قاضی در ادامه با اشاره به اظهارات همسر متهم طبری بیان کرد: در تاریخ 98.5.2 همسرتان نزد بازپرس اظهار داشته فردی که خانه به نامش شده را نمی‌شناسد و همچنین به دفترخانه نیز مراجعه نکرده است.

متهم طبری گفت: من از همسرم وکالت داشتم که این وکالتنامه از سال 88 در دفترخانه تنظیم شده بود.

قاضی بابایی بیان کرد: بر اساس اعلام تشخیص هویت ناجا اثر انگشت منتسب به همسرتان که در دفترخانه 718 تهران است با اثر انگشت وی مطابقت ندارد، در حالی که آثار انگشت ذیل، با آثار انگشت شما مطابقت دارد.

متهم طبری بیان کرد: آن این نیست. آن مربوط به قرارداد آب و برق بود و وکالت کاری آب و برق است. آن 5 فقره مربوط به آب و برق است.

قاضی گفت: 5 فقره اسناد وکالتی که در دفترخانه منعقد شده با آثار انگشت همسرتان مطابقت ندارد.

متهم طبری گفت: این‌ها مربوط به این ملک نیست اگر می‌خواستم به دادستان بابل می‌گفتم آب و برق را وصل کند، وکالت مربوط به آب و برق است.

قاضی در ادامه خطاب به متهم طبری گفت: در دفاعیات خود گفتید نقشی در اعمال نفوذ در پرونده نیاز آذری نداشتید، اما انتقال 5 پلاک در سال 94 دقیقاً با صدور رأی مصطفی نیاز آذری و قطعیت آن در تجدید نظر مقارن است بعد از اینکه رأی قطعی دادگاه تجدید نظر صادر شد 5 پلاک به نام همسر شما منتقل شده است، چه توضیحی دارید؟

متهم طبری گفت: من فقط دادیار را می‌شناختم و دادگاه بدوی و دادگاه تجدید نظر را نمی‌شناختم، دو سال بیشتر طول کشید تا این را ساخت.

قاضی گفت: در بررسی حساب‌های جهان پلیمر متعلق به نیاز آذری مبالغی از حساب برداشت و برحسب اظهارات کارمندان نیازآذری و حسابدار وی به‌صورت نقدی به شما تحویل داده شده است، در این خصوص چه توضیحی دارید؟

متهم طبری گفت: سه چهار فقره بود. بقیه را گفتم دیگر نمی‌خواهم.

رئیس دادگاه از متهم طبری پرسید: در خصوص دخالت خود در آزادی نیاز آذری توضیح دهید. اظهارات ابوالقاسم ماهوتی بر این اساس است که در زمان دستگیری نیاز آذری وثیقه 500 یا 600 میلیارد تومانی صادر شد که خانواده وی دنبال وثیقه بودند. در ملاقات با بازپرس طبری می‌گوید "یک میلیارد پول نقد داخل کیسه بگذارید و به بازپرس بده" که می‌دهد.

متهم طبری بیان کرد: کذب است.

در ادامه جلسه دادگاه قهرمانی نماینده دادستان به ذکر جزئیاتی از فسادهای اقتصادی مصطفی نیاز آذری پرداخت و گفت: در سال 90 گزارشی از وزارت اطلاعات به دستگاه قضایی پیرامون فساد گسترده اقتصادی نیاز آذری ارجاع می‌شود؛ در آن پرونده اعلام می‌شود نیاز آذری اتهامات گسترده‌ای از جمله قاچاق، پولشویی، گشایش اعتبار اسنادی با اسناد واهی، تسهیلات مجرمانه و رشاء داشته‌ است.

نماینده دادستان تصریح کرد: در آن مقطع نیاز آذری از ارائه گزارش وزارت اطلاعات به دستگاه قضائی مطلع می‌شود و بلافاصله اقدام به خروج از کشور می‌کند، اما در فرودگاه امام خمینی(ره) دستگیر می‌شود و مورد بازجویی قرار می‌گیرد؛ همچنین در بازرسی از منزل نیاز آذری چند قبضه سلاح نیز کشف می‌شود؛ لذا نیاز آذری در اختیار ضابط قضایی قرار می‌گیرد.

قهرمانی ادامه داد: نیاز آذری در ابتدای تحقیقات اقرارهای خوبی می‌کند؛ در رابطه با گشایش اعتبارات اسنادی توسط نیاز آذری، باید بگویم که وی شرکتی با نام ویزور را در دبی تأسیس می‌کند که سهامداران این شرکت یک آقا و همسر نیاز آذری بودند؛ نیاز آذری پس از ثبت شرکت ویزور، در وزارتخانه‌ مربوطه اقدام به ثبت سفارش می‌کند و اعلام می‌کند قصد دارد کالاهای متعددی از جمله طلا و شکر و برنج وارد کند؛ لذا در بانک عامل اقدام به گشایش اعتبار می‌کند و ارز دولتی را دریافت می‌کند. حسب تحقیقات بازپرس، نیاز آذری 151 فقره گشایش اعتباری داشت که البته ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم گشایش‌های اعتباری او 331 فقره بود؛ علی‌ای‌حال نیاز آذری از بانک عامل ارز دولتی را دریافت می‌کند و این ارز را به حساب شرکت ویزور که برای خودش بود منتقل می‌کند.

قهرمانی در ادامه بیان داشت: خب، در اینجا نیاز آذری باید کالاهایی اعم از طلا یا برنج را وارد کشور می‌کرد، اما حسب اقاریر خودش، ارزهای دریافتی را در صرافی‌های دبی به فروش رساند و بنا شد ریال آن را در ایران تحویل بگیرد؛ نیاز آذری برای اینکه کالا وارد کشور کند با یک متهم اقتصادی دیگر که در دبی طلا داشت، توافق مجرمانه‌ای را صورت می‌دهد و به او می‌گوید "تو طلاهایت را به من بده تا من آنها را به ایران منتقل کنم، سپس این طلاها را در فرودگاه امام خمینی(ره) به تو تحویل می‌دهم و درصدی نیز به تو سود پرداخت می‌کنم."

نماینده دادستان تصریح کرد: آن متهم اقتصادی طلاها را به نیاز آذری می‌دهد و بارنامه‌های جعلی صادر می‌کند؛ میزان این طلاها 2 تن و 404 کیلوگرم بود که ظاهراً برای نیاز آذری بود، اما در واقع متعلق به آن متهم اقتصادی بود؛ علی‌ای‌حال آنها برگه سبزی گمرکی خود را به بانک می‌برند و بانک اسناد مربوطه را صادر می‌کند و او نیز طلاهای خود را تحویل می‌گیرد.

 

قهرمانی بیان داشت: بنابراین نیاز آذری ارز دولتی دریافت کرده و این ارز را در بازار آزاد به فروش رسانده است، این اقدامات نیاز آذری موجب شد او به‌یک‌باره صاحب درآمد نجومی شود در حالی که آخرین مدل ماشینی که او سوار می‌شد پراید بود؛ علی‌ای‌حال نیاز آذری دستگیر می‌شود و به جرایم خود اقرار می‌کند و پس از آن فرد مورد اشاره نیز دستگیر می‌شود.

نماینده دادستان بیان کرد: از اسناد مکشوفه از دفتر نیاز آذری مشخص شد که طبری در 15 فقره و جمعاً 540 میلیون تومان بابت سود پولهایش دریافت کرده است. سال 94 نیاز آذری از کل اتهامات تبرئه می‌شود و همان سال 5 فقره زمین جمعاً به‌میزان 15 هزار متر از شخصی دیگر به همسر متهم طبری منتقل می‌شود. طبق گزارش اتحادیه املاک عرصه این زمین‌ها 7 میلیارد و 800 میلیون تومان بوده است. حالا سؤال این است؛ چطور این ملک منتقل شده است؟ طبری می‌گوید که زمینهای آنجا شالیزار است و در کلیپی نشان می‌دهد که آیا زمین شالیزار است یا خیر.

قهرمانی اضافه کرد: طبری در دفتر اسناد رسمی 718 تهران حاضر می‌شود. طبری 5 فقره وکالت به افراد دیگر می‌دهد که پیگیر زمین باشند که سه فقره از آن وکالت‌ها را به برادر همسر نیاز آذری می‌دهد. طبری در دفترخانه حاضر می‌شود و دفتردار به او اعلام می‌کند باید اشخاص خودشان وکالت دهند که در این زمینه صاحب دفترخانه اظهار داشت "طبری مرا تهدید کرد که تماس می‌گیرم که دفترخانه‌ات را ببندند."

وی ادامه داد: طبری به‌جای همسرش اثر انگشت قید می‌کند و حتی در برخی موارد اثر انگشت دست چپشان را درج می‌کند که در این زمینه 5 فقره جعل مرتکب می‌شوند. در این باره طبری به شخصی که کارمند قوه قضاییه بوده وکالت می‌دهد و 15 روز مرخصی می‌دهد تا نقشه‌برداری ملک انجام شود. این فرد عنوان کرده طبری حتی برای پیگیری امور نیز به مدیر ثبت آنجا زنگ زد و کارمند قوه قضاییه اظهار کرده طبری گفته این ملک برای همسر شهید است. حتی تصاویری وجود دارد که طبری دستش را روی برگه نقل و انتقالات می‌گذارد و عکس می‌گیرد. در گزارش ناجا هم آمده که اثر انگشتها با اثر انگشت همسر طبری مطابقت ندارد.

قهرمانی با اشاره به رعایت اخلاق در دستگاه قضا خاطرنشان کرد: در این فرایند می‌توانستیم همسر و دختر‌های آقای طبری را بازداشت کنیم. اما ما همسر وی را آوردیم و اظهار بی‌اطلاعی کرد. اخلاق رعایت شد و با افتخار قرار منع تعقیب صادر شد.

وی افزود: رشوه‌ها به اینجا ختم نمی‌شود و طبری از نیاز آذری می‌خواهد یک ویلا ساخته شود که در این باره نیاز آذری با شخصی قرارداد ساخت ویلا به‌مبلغ 3 میلیارد و 600 میلیون تومان امضا می‌کند و طبری در ساخت‌وساز ملک دخالت می‌کند و خودش را به‌عنوان حسینی معرفی می‌کند. چطور طبری می‌گوید که سودی نگرفته است؟ ساخت‌وساز به طبری چه ارتباطی داشته که بر آن نظارت می‌کرده است؟

نماینده دادستان راجع به ملک مذکور (ملک واقع در بابلسر) گفت: این ملک بسیار مرغوب است و در سال 98 ارزش ملک 42 میلیارد تومان بود. این ملک سه طبقه دارد که همراه با استخر 4 طبقه می‌شود. 12 اتاق مستر در آن وجود دارد. حتی سرایدار ملک هم گفته حقوقش را از شخصی به‌نام حسینی دریافت می‌کرده مالک ملک نیز حسینی است. در بررسی‌ها مشخص شد طبری خودش را به‌عنوان حسینی معرفی نموده است.

در ادامه کلیپی در خصوص ویلای اکبر طبری که مصطفی نیاز آذری به او داده بود پخش شد. پس از اتمام پخش کلیپ مذکور نماینده دادستان خطاب به متهم طبری گفت: اگر ملک برای شما نیست چرا نظارت می‌کردید؟

وی در ادامه و در خصوص مصطفی نیاز آذری نیز عنوان کرد: در پرونده قاچاق اصلاً رسیدگی انجام نشده و در حال حاضر در مسیر تحقیقات قرار داریم و در موارد دیگر نیز درخواست اعمال ماده 477 داده شده که در صورت لزوم اعلام می‌شود.

در این بخش از جلسه دادگاه متهم طبری ضمن قرارگیری در جایگاه گفت: چه عیبی داشت که خود را معرفی کنم. تأکید می‌کنم اکنون موضوع رسیدگی به تخلفات نیاز آذری مطرح است و به من ربطی ندارد، هر کس باید خود جواب اعمالش را دهد.

رئیس دادگاه در این بخش از جلسه از متهم طبری خواست در مورد ارتباط خود با فردی دیگر توضیح دهد.

متهم طبری پاسخ داد: این فرد کارشناس دادگستری بود.

قاضی بیان کرد: حسب اظهارات کارمند قوه قضاییه این فرد گفته که شما به او گفته‌اید که آن ویلا متعلق به همسر شهید بوده است که در ایران نبوده.

متهم طبری گفت: گفتم مال یک خانمی است که در ایران نیست و این بخش از آن که در ایران نبوده درست گفتم چرا که صاحب اصلی آن نیاز آذری است که در ایران نیست.

قاضی بابایی سؤال کرد: زمانی که املاک به نام خانم شما بوده چطور؟

متهم طبری بیان کرد: نیاز آذری از کانادا زنگ زد و گفت همسایه هر روز می‌آید و می‌گوید "به ملک من 30 متر تجاوز کردی". به من گفت "یک کارشناس بفرست" و من نیز کارمند را فرستادم.

قاضی گفت: چرا همسرتان از موضوع ویلا اطلاعی نداشته است؟

متهم طبری گفت: نیازی نبود که بداند.

در این بخش از جلسه دادگاه نماینده دادستان بیان کرد: متهم طبری می‌گوید حیدری‌فر مریض بوده و داشته می‌مرده به همین دلیل ملک را به نام طبری زدند اما این اظهارات درست نیست. در بررسی‌ها مشخص شد نیاز آذری دهها ملک دارد که به نام گستره‌ای از کارمندان وی است. اگر ملکی روی دستش بود به نام آن افراد می‌کرد. از طرفی حیدری‌فر هم در سلامت است.

قاضی خطاب به متهم طبری گفت: صحبت پایانی اگر در این خصوص دارید ارائه دهید.

متهم طبری گفت: 48 ساعت قبل از بازداشت ناهار پیش نیاز آذری بودم و به او گفتم "تکلیف ملک را روشن کن."

نماینده دادستان بیان کرد: پول را گرفته بودی.

متهم طبری گفت: دروغ است.

رئیس دادگاه گفت: علت پنهان‌کاری در مورد 5 فقره از املاک از همسرتان چیست؟ همسرتان مالک است اما اطلاع ندارد.

این متهم گفت: این چه پنهانکاری است گفتم با مصطفی شریک هستم چه پنهانکاری وجود دارد من طلب داشتم و به نام خود کردم.

نماینده دادستان در واکنش به دفاعیات متهم طبری گفت: هیچ منطقی قبول نمی‌کند که مجموعاً 3 میلیارد طلب در ازای آن ملک 42میلیاردی را بدهیم و هیچ قراردادی نیز نباشد.

وی تصریح کرد: درخصوص نیاز آذری باید بگویم که فردای دستگیری متهم طبری به‌سمت فرودگاه می‌رود و متوجه می‌شود ممنوع الخروج است و پاسپورت وی ضبط می‌شود.

قهرمانی گفت: در ادامه شماره‌ها را از تلفن همراه خود حذف و سیم‌کارت را غیرفعال می‌کند. بعد از شناسایی متأسفانه به‌صورت غیرقانونی از کشور خارج می‌شود.

نماینده دادستان افزود: بسیاری از مفسدان اقتصادی که از کشور فرار می‌کنند در یکی از کشورها به یک جزیره به‌نام سنت کیتس می‌روند و از آنجا برای خود و خانواده خود تابعیت می‌گیرند که البته در خصوص نیاز آذری خانواده وی در کانادا بودند و خودش به‌صورت زمینی از تبریز و مرز بازرگان به‌صورت غیرقانونی از کشور خارج می‌شود.

نماینده دادستان در بخش پایانی سخنان خود گفت: در راستای فرمایشات ریاست قوه قضاییه خواهشی از مسئولان دارم اسنادی که این افراد به سنت کیتس ارائه دادند عموماً جعلی است و با توجه به این موضوع معاونت بین‌الملل قوه قضاییه با همکاری وزارت امور خارجه می‌توانند اقدامات لازم را انجام دهند تا تابعیت این افراد را لغو کنند.

رییس دادگاه ضمن اعلام ختم جلسه بیان کرد: جلسه بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد و به تمامی متهمان و وکلای آنها تذکر می‌دهم که حضور آنها در جلسه بعدی دادگاه الزامی است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظرات